Studio Models4models Bucuresti

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Aspecte legale 2021

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Aspecte legale 2021

  Bună tuturor și La mulți ani! Ideea e ca am lucrat de acasă timp de 2 ani, am încasat bani de la diferite site-uri, atât premium cât și freemium prin paxum. Faza este ca am avut o problema cu cardul paxum, mai exact l-am comandat acum 2 ani, a durat 6 luni pana a ajuns, timp în care am folosit varianta de Withdraw și EFT din paxum în conturile mele din bănci românești conturi de persoana fizica desigur, după, când a venit cardul paxum într-un final pe un site pe care lucram exclusiv la momentul respectiv și-a schimbat moneda în euro și nu am mai putut folosi cardul paxum care avea moneda în dolari, știu ca puteam sa fac schimbul valutar în aplicație dar pierdeam mult mai mult la curs decât la retragerea prin EFT sau withdraw, în fine,faza e ca am folosit numai varianta asta și nu m-am mai folosit de cardul paxum deloc,și toate încasările mele mi le-am transferat în cont RZB..întrebarea mea este ce as putea face dacă m-am decis sa lucrez legal ori prin pfa ori prin srl cu veniturile din trecut,pe ultimii 2 ani? as vrea sa ii declar si pe aceia,ca să stau linistita. Știu ca e cam târziu și ca trebuia sa fac asta demult,doar ca nu am lucrat niciodată regulat, sau foarte mult,însă într-adevăr am avut încasări destul de mari...vreau să-mi fac ori pfa ori srl de la începutul acestui an dar as vrea cumva și sa plătesc "dările" din anii trecuți, însă nu știu cum, știam ceva de declarația 201 dar nu știu dacă mai este de actualitate și dacă ma duc la anaf și le duc extras de cont iar ei îmi calculează.. Chiar nu știu cum sa rezolv treaba asta. Mulțumesc pentru timpul acordat și pentru eventualele răspunsuri.

 • #2
  Sa intri in legalitate de acum in colo e simplu, la fel e simplu sa platesti si pentru anul trecut ai timp sa depui declaratia unica pana la 15 Martie pentru anul trecut! Problema e pentru 2019 nu stiu cum ar trebui sa procedezi corect sa declari acei bani! Cert e ca trebuie sa-ti deschizi fie SRL fie PFA! Sfatul meu ar fi sa cauti un contabil sau consultant financiar unul care a lucrat si lucreaza cu freelanceri care primesc plati din strainatate iar el te va indruma cum sa procedezi cu platile din trecut.
  Live Cams | Live Sex |

  Comentariu


  • #3
   Mulțumesc frumos pentru sfaturi Nord. Asa m-am gândit și eu, cumva pentru 2020 as putea plăti dar pentru 2019 nu știu cum. Ca varianta dintre cele 2 m-am gândit ca un srl ar fi mai convenabil,având disponibile mai multe coduri caen în care aș putea să încadrez activitatea și mai nou am observat la pfa ca iti cere un act adițional prin care sa demonstrezi ca tu ai experienta în activitatea ce urmează sa o întreprinzi. La modul ca ar cere,mai nou,o carte de munca prin care sa demonstrezi ca ai lucrat ca angajat in domeniul respectiv. Și ca taxe mi se pare mai convenabil un srl, deși deschiderea acestuia e mai scumpa decât un pfa,pe termen lung poate fi mai convenabil cred. Acum nu știu ce sa zic.
   ​​​​​​

   Comentariu


   • #4
    De ce nu iti declari veniturile strict ca activitate independenta ?

    Comentariu


    • #5
     Cum as putea sa fac asta? Fără a avea un pfa sau un srl? Ma duc la anaf și le duc extras de cont și le zic domne uitați,eu am avut sumele astea în anii cutare din activități independente și as vrea sa îmi plătesc dările către stat?! Nu merge asa..Înainte știam de o anumita declarație numita 201,acum din ce am văzut nu mai este de actualitate. Ma gândeam ca poate voi știți ceva și de aia am cerut sfaturi..

     Comentariu

     Lovense

     Adună
     Procesare...
     X