Videochatul nu e o eternă urcare spre noi culmi ale încasărilor. Nu merge așa. Oricine lucrează în domeniul ăsta de ceva anișori știe cum stau lucrurile. De fapt, e cu suișuri și coborâșuri. Mereu e așa.

Da, în primele luni ca model, e evoluție importantă. Uneori, spectaculoasă. Până când ajungi într-o zonă de platou. Adică la perioade repetate în care câștigi cam aceiași bani. Pe urmă, dacă faci ceva important, ai șansa să crești din nou.

Și saltul ăsta poate fi spectaculos. Până la un nou platou. Care de obicei e foarte greu de depășit. Fiindcă ăla e, mai mult sau mai puțin, potențialul tău. Lucrurile se complică însă un pic chiar și când ajungi acolo.


Faci bani la potențialul maxim doar prin focus 100%

Faza de platou e doar o limitare față de câștigurile mai mari. Asta nu înseamnă că îți garantează cineva că rămâi acolo. De multe ori simți că începe să nu-ți mai meargă așa de bine și că ai venituri mai mic.

Și atunci apar problemele. Fiindcă, dacă ești mai emoțională, îți afectează moralul. Începi parcă să te simți mai puțin frumoasă, zâmbești mai puțin. Și, cel mai rău, îți piere cheful de a sta online.

Așa începe un cerc vicios. Nu faci bani deci te afectează psihic. Lucru care te face să câștigi și mai puțin. Ceea ce iar te demoralizează. Și tot așa. Asta se întâmplă cu mai toate modelele, cel puțin o dată. Partea bună e că sunt soluții.

Desigur, varianta cea mai aiurea e să te dai bătută. Să te enervezi prea mult, să plângi, să-ți pierzi motivația. Răspunsul corect e să înțelegi că e doar un val. Că e normal să mai fie suișuri și ezitări.


De tine depind marile reveniri

Uneori, momentele slabe nici măcar nu au de a face cu tine. Poate că s-a nimerit ca vreo câțiva membri fideli ai tăi să plece în vacanțe în același timp. Sau e o situație economică aiurea, cum e asta adusă de pandemie. Și atunci e de ajuns să fii mai blândă cu tine.

Alteori, e bine să te gândești și la ce ai putea face mai bine. Poate că poți îndrepta un pic scăderea aceea. E posibil să revii la creștere dacă vii cu ceva diferit. De exemplu, să fii mai constantă la program, sau să faci mai multe ore. Da, știu că e popular, dar uneori merge, dacă nu te obosești prea mult și scazi calitatea interacțiunilor cu membrii.

Mai ai și alte opțiuni. De exemplu, să faci progrese la limba engleză. Sau să lucrezi mai bine cu un trainer, cu un admin, dacă ești angajată la un studio. Poate e cazul să dai mai multă atenție ținutelor, machiajului, decorurilor din camera ta.

Lucrurile astea contează mereu. Mai ales când simți că îți merge mai slab. În primul rând, te ajută să faci lucruri concrete pentru a reveni. Totodată, sunt de folos și în plan psihic. Pentru că nu abandonezi, ci îți ocupi mintea cu ceva pozitiv.

Întotdeauna există șansa de a urca iar. Dincolo însă de traineri, de studiouri de videochat sau de orice altceva, depinde de tine să reușești. Tu ești cea care întoarce lucrurile în direcția bună.


Succesul în videochat ține de seriozitate

E foarte simplu să abandonezi. Așa fac modelele slabe. E plin videochatul din București de astfel de exemple. Aud că se fac munți de bani din domeniul ăsta, încearcă și ele, văd că nu le merge și gata, dispar.

Sau urcă o perioadă, fac niște bani, ajung la un nivel bunișor, apoi încep să se creadă mari vedete. Nu mai intră constant online, sunt arogante cu membrii și o dau pe bocit când începe să le meargă slab.

Sigur nu vrei să fii așa. Pentru că finalul e previzibil. Sfârșești prin a te lăsa și a pierde tot ce ai construit până atunci. De asta e bine să faci lucruri, să fii pozitivă, să-ți păstrezi încrederea.

Forumul ăsta e făcut tocmai pentru modelele care reușesc. Sunt convinsă că și tu faci parte din categoria asta. Da, vor fi și zile slabe. Orice model, oricât de bun ar fi, oricâte zeci de mii de euro ar fi făcut înainte, tot va avea zile aiurea.

Răspunde și tu ca ele: prin seriozitate, prin ambiție și mai multă. Ele iau orice scădere ca pe o provocare de a fi mai bune. Fă și tu așa și o să-ți meargă extraordinar. Hai, zâmbește, chiar dacă azi ai unul din momentele acelea, pe care vrei să le uiți, mâine sigur va fi mai bine. Întotdeauna e așa, crede-mă!