A fost pandemie, apoi nu a mai fost, acum e din nou. Cam așa tot suntem din 2020 īncoace. E un roller-coaster care a prins și industria noastră la mijloc. Ba chiar a afectat-o din foarte multe puncte de vedere.

Lucruri pe care le știam s-au dat peste cap peste noapte. Toți cei implicați, de la modele, site-uri, studiouri și membri au īncercat să se adapteze la noua realitate. Unii au făcut-o mai bine, alții mai puțin.

Cert e că īncă parcurgem o perioadă plină de incertitudini. Dar și de oportunități, dacă știm să ne mișcăm īn direcția potrivită. Și tocmai pentru că īncă nu s-au așezat lucrurile, merită să vedem unde suntem și ce ne-ar putea aștepta pe fiecare īn anul care vine.

Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Păreri videochat București.jpeg 
Afișări:	1543 
Mărime:	59,7 KB 
ID:	49920

Marile schimbări din videochatul din Romānia

Imediat după apariția virusului și a nebuniei care a venit la pachet peste tot īn lume, a fost starea aia de teamă profundă. N-a durat mult, doar cāteva săptămāni sau luni. Da a fost de ajuns cāt să ne lovească profund īn domeniu.

Membrii erau panicați, studiourile de la noi nevoite să adopte măsuri sanitare, modelele ajungeau mai greu la studiouri și erau și ele speriate. Site-urile erau prinse și ele pe picior greșit și au intrat īntr-o stare de neliniște.

După ceva timp, pentru multe modele și studiouri de videochat a venit un adevărat boom de īncasări. Că membrii cheltuiau online de plictiseală și anxietate ce bani avea strānși. S-au făcut recorduri de īncasări, a fost minunat.

Dar banii membrilor s-au mai risipit și, după ieșirea prima carantină a apărut o criză financiară resimțită puternic īn videochat. Membrii au cheltuit mult mai puțin, modelele și studiourile de videochat de la noi au īncasat la fel de puțin.

Ba chiar unele modele s-au lăsat de videochat, iar studiourile mai mici și neorganizate s-au īnchis. Anul ăsta a venit īnsă cu o stabilizare treptată. Prin Statele Unite, Marea Britanie, restul Europei și alte țări unde sunt majoritatea membrilor și-au revenit economic și lucrurile au īnceput să funcționeze din nou.

Studiourile au īncasări aproape de nivelul de dinaintea virusului, iar modelele bune fac recorduri frumoase. Mai ales cele īnțeleg că acum, cānd numărul modelelor de pe cam toate site-urile s-a dublat, trebuie să vină cu mai multă energie, seriozitate, chestii creative pentru membri.

Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Forum videochat .jpeg 
Afișări:	545 
Mărime:	69,7 KB 
ID:	49922

Ce ne așteaptă īn și după valul 4?

Iată īnsă că acum a apărut īncă un val pandemiei. Peste tot īn lume, nu numai la noi. Deocamdată, īncasările sunt foarte ok. Și feeling-ul meu e că va rămāne la fel. A dispărut teama aia generală de acum 2 ani, sunt tot felul de vaccinuri, terapii și vom depăși mai ușor provocarea asta.

Cu alte cuvinte, e foarte probabil că cei mai mulți dintre membri vor rămāne online, nu-și vor īnchide iar conturile. Și vor cheltui la același nivel ca acum. Deci eu nu mi-aș face probleme de scăderi semnificative. Turbulențele acelea s-au īncheiat, după părerea mea.

Evident, nu vor mai fi nici stări de carantină prin alte țări, ca să sperăm la un boom de īncasări. Ci doar o acalmie, o stare de așteptare īn care lucrurile se vor desfășura relativ normal īn videochat.

Pānă la urmă, asta ne și dorim, cred. Am trecut cu toții prin atātea schimbări, īncāt e bine că suntem ok și lucrurile sunt cāt de cāt stabile. Mai departe, nu văd nici un alt val de modele noi pe site-uri ca să fie o concurență din aia nebună.

Mă uit destul de des și pe site-urile freemium și pe cele premium, să mai văd care-i situația. Chaturbate, Stripchat, Bonga și restul site-urilor de videochat din categoria asta sunt relativ stabile. La fel și pe LiveJasmin și Flirt4Free. Ba chiar aici sunt creștere foarte interesante īn veniturile modelelor.

Undeva din primăvara lui 2022 mă aștept chiar la o relansare puternică a industriei. Odată cu īncheierea sau diminuarea pandemiei, o să ne fie bine tuturor. Am mare īncredere īn direcția asta.

Modelele bune vor face mai mulți bani cu siguranță. La fel, studiourile de videochat din București, Iași, Constanța, Cluj, Timișoara și celelalte orașe mari, bine organizate și corecte vor fi pe creștere.

De asta rămān optimistă și īndemn toată lumea din industrie să fie la fel. Ce e mai bun abia urmează pentru noi. Hai să ne bucurăm mai mult de ce avem, că suntem cu toții sănătoși și cāștigăm bine!

Tu cum crezi că va fi videochatul din Romānia? Mă interesează mult părerea ta mai ales dacă ești model, admin sau manager al unui studio de videochat. Lasă aici un comentariu, ca să-ți aflu opinia. Mulțumesc mult!
Fișiere atașate