Când îți merge bine, întotdeauna se vor găsi persoane nemulțumite de succesul tău. E un lucru uman până la urmă, întâlnit peste tot. În videochat e și mai vizibil, pentru că și sumele mai mari.

Dacă treci deja de 8 - 10.000 de dolari pe lună, banii tăi, făcuți ca model, poți să te aștepți la invidie. Uneori se întâmplă și mai devreme, după ce treci de 5.000. Sau dacă faci bani mult mai ușor ca alte colege, fiindcă fenomenul ăsta apare mai ales în studiouri, unde fiecare are idee cam cât câștigă lumea din jur.

Sunt destule alte fete care nu fac banii ăștia și, în loc să se concentreze pe treaba lor, ca să facă și ele banii tăi, sunt cuprinse de frustrări. Pierd timpul cu tot felul de bârfe, de mici răutăți aruncate ici și colo.

Uneori încep să-și caute motive de ceartă, vor camera ta, că li se pare mai bună. Sau încearcă să se bage peste programările tale la make-up, unghii sau coafor, depinde de ce servicii oferă studioul respectiv.

În cazuri extreme, încearcă să vadă ce membri buni ai și să ți-i fure. Sau, dacă nu pot, sunt cazuri în care te denigrează față de ei. Și atunci, chiar trebuie să găsești o soluție ca să le potolești.


- Soluția 1: Discută cu ele

Chiar dacă te enervează atitudinea lor, ține-ți calmul și discută cu persoana sau persoanele respective. Le explici că e aiurea ce fac, că te deranjează, că nu câștigă nici ele, nici tu din povestea asta. În unele situații, se liniștesc din rușine și fiecare își vede de treaba ei.


- Soluția 2: Apelează la admini

O altă variantă (care nu exclude prima soluție) e să discuți și cu adminii. Le spui care-i situația și le ceri să medieze povestea asta. E de datoria lor să facă asta pentru că, până la urmă, de asta lași 50% din încasări la studio: ca să fii susținută.

Dacă e un admin bun în echipă, va aborda politicos respectivele modele care te deranjează și va încerca să aplaneze diplomatic conflictul. Autoritatea adminului ajută mult când e vorba de lucruri de genul ăsta.


- Soluția 3. Cere o ședință cu managerul studioului

În cazul în care nici discuția directă, nici intervenția adminilor nu rezolvă problema, e dreptul tău să soliciți o ședință cu managerul studioului. Oricât de ocupat ar fi, tot își va face timp să te asculte, că așa e normal.

În loc să te cerți direct cu respectivele persoane invidioase, mai bine explici calm managerului care e treaba, împreună cu adminul care te știe cel mai bine. Autoritatea celui care conduce studioul rezolvă de cele mai multe ori orice conflict. Persoana respectivă poate da și sancțiuni financiare modelelor indisciplinate sau chiar le poate da afară din studio, dacă atitudinea lor amenință liniștea la job.


Cam ăștia ar fi pașii de urmat dacă ai probleme cu niște colege mai neliniștite. Ideal e să-ți păstrezi calmul și să acționezi rațional, treptat. Mai întâi încerci tu să lămurești treburile, apoi vorbești cu un admin și doar pe urmă la manager. Ca să nu dai proporții și mai mari unei situații care ar putea să se stingă mai ușor.

Într-adevăr, există și cazuri rare, în care un anumit model, cu probleme severe de atitudine, s-a băgat peste membrii tăi, le-a spus lucruri aiurea despre tine etc. Dacă ai ghinionul ăsta, atunci solicită managerului să discute și cu reprezentanții site-ului pe care lucrezi.

Adminii de acolo pot să supravegheze situația și, dacă au dovezi că se întâmplă ceva ciudat, le pot atenționa sau penaliza chiar ei pe modelele respective.

Așadar, ai destule căi de a acționa când se întâmplă lucruri de genul ăsta. Important e să rămâi concentrată pe lucrurile care sunt esențiale pentru tine: să-ți faci programul, să nu pierzi timpul enervându-te. Și să-ți păstrezi, pe cât posibil, vibe-ul bun când ești în fața camerei. Că așa îți câștigi banii, nu din cearta cu cine știe ce personaje de prin studio.

Cam așa se tratează boala invidiei. O să vezi însă că, dacă tu acționezi cum trebuie, persoanele de genul ăsta își pier la un moment dat interesul pentru tine. Sau sunt avertizate, suspendate, chiar îndepărtate de studiouri. Că nimeni nu vrea să gestioneze zilnic răutățile unor modele care, în loc să facă bani, se țin de prostii.

În speranța că vei fi scutită de astfel de neplăceri, îți urez o zi cât mai profitabilă în videochat. Fă cât mai mulți bani pentru tine și gândește-te doar la succesul tău!
Fișiere atașate